Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA’da kendisini 'Komiser Nilgün' olarak tanıtarak, 3 kişinin 67 bin lira ve ziynet eşyalarını dolandıran 19 yaşındaki Pınar Ö. ve suç ortağı 25 yaşındaki Tuba P. Güvenlik kameraları tarafından tespit edilerek, İstanbul’da yakalandı. 
İddiaya göre, Bursa’da ev telefonlarını arayarak kendilerini 'Komiser Nilgün' olarak tanıtan Pınar Ö. ve Tuba P., geçen şubat ayında "Kuyumcu soygunu oldu. Evdeki para ve altınlarınıza soruşturma kapsamında el koyacağız. Karşılaştırma yapıldıktan sonra size iade edeceğiz" dedi. Şüpheliler kendilerine inanan  Hacıseyfettin Mahallesi’nde oturan Ş.T.’den 21 bin lira tutarında altın ve para, Hocaalizade Mahallesi’nde oturan S.B.’den de 25 bin lirayı evlerine giderek aldı. Şüpheliler son olarak telefonla aradıkları O.C.'ye de, 21 bin lirayı Çekirge Caddesi üzerindeki aydınlatma direğinin altına bıraktırıp aldı. 
İSTANBUL'DA YAKALANDILAR
Toplam 67 bin lira ve altın dolandıran şüphelilerin peşine düşen polis çevrede bulunan yüzlerce güvenlik kamerasının görüntülerini izledi. Kimliğini belirledikleri dolandırıcıların izini İstanbul’da bulan polis operasyon için düğmeye bastı. Harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul’a giderek telefonda kendisini 'Komiser Nilgün' olarak tanıtan Pınar Ö. ile suç ortağı Tuba P.yi burada gözaltına aldı.
Bursa'ya getirilen şüpheliler adliyeye sevk edilecek.

FOTOĞRAFLI