Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA merkezli Adana, Adıyaman, Gaziantep ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda sahte üniversite diplomalarıyla öğretmen olarak atanarak devletten maaş alan ve başka kişilere de para karşılığında sahte diploma ve evrak düzenledikleri tespit edilen 30 kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada bazı kişilerin düzenledikleri sahte üniversite diplomalarla devlete ait eğitim kurumlarına öğretmen olarak atandıklarını maaş ve ek ders ücreti alarak haksız kazanç elde ettiklerini belirledi. Ekipler, söz konusu kişilerin adreslerini belirleyerek Adana, Adıyaman, Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda çok sayıda sahte diploma ele geçirilirken; Hamidiye B., Erdal U., Serkan N., Ozan Ç., Ahmet T., Halil Ş., Mesut B., Abdullah A., Nazan A., Ali S., Abdullah C., Yunus Ç., Enver P., Ömer G., İmam D., Erdal D., Mehmet Mustafa D., Hasan M., Adnan Ş., Bünyamin O., Yusuf B., Ömer K., Aziz Ç., Mahmut D., Mahmut K., Mehmet Masum E., Tanju A., Mustafa E., İshak Ş. ve Numan B., isimli sahte öğretmenler sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Bu kişilerin, para karşılığında başka kişilere de sahte üniversite diplomaları düzenlediklerini ve KPSS’den düşük puan alan öğretmen adaylarının bilgilerini alıp sahte evraklarla Milli Eğitim Bakanlığının sistemine giriş yaparak atamaları yaptıkları da iddia edildi. Emniyette sorguları süren şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek.

FOTOĞRAFLI