MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu şehit olan 3 polisten 24 yaşındaki Metin Malkav, özel harekatçı polislerin omzunda son yolculuğuna uğurlandı.
Batman Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken geçici olarak Mardin'e gönderilen ve 5 yıllık polis olan şehit için Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile çok sayıda asker, polis ve vatandaş katıldı. Törende, bekar olan şehidin babası Mehmet ve annesi Zeliha Malkav ile ablaları Pınar Mucuk ve Nuray Malkav'ı, yakınları ve görevliler teselli etmeye çalıştı. Şehidin akrabası 14 yaşındaki Mirza Dağcıoğlu, törene Metin Malkav'ın polis şapkasını takıp omzuna da Türk bayrağı asarak katıldı.
TABUTU OMUZLADILAR
Acılı anne Zeliha Malkav ise, "Yeter artık, yeter. Nasıl kıydılar?" diye ağıt yaktı. Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in konuştuğu törende, İl Müftüsü Arif Gökce cenaze namazını kıldırdı. Özel harekat polisleri, şehit meslektaşlarının tabutu başında saygı duruşunda bulundu. Namaz sonrasında tabutu omuzlayan özel harekatçılar, dualar okuyarak cenaze aracına dek taşıdı. Şehit polis, Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI