ANKARA'da dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, Suriye sınırında yaşanan olaylara ilişkin entegre bir sınır sistemini veya sınır fiziki güvenlik sistemininin kurulması gündeme gelirken, Mardin'in Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesinin Türk askerleri tarafından gerçekleştirilen hendek kazma çalışmaları sürüyor. Kazı çalışmalarının, sınırın Cizre ilçesine kadar devam edeceği öğrenildi.

Türkiye'de, Suruç'ta gerçekleştirilen intihar saldırısından sonra Suriye sınır güvenliği ile ilgili tedbirleri masaya yatırırken, Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki tampon bölgede TSK'nın kazdığı hendek çalışmaları sürüyor. Mayınlı alanda gerçekleştirilen sınırdaki hendek kazma çalışmaları iş makinaları ile gerçekleştirilirken, hendek uzunluğununun Suriye sınırının gittiği Şırnak'ın Cizre ilçesine kadar devam edeceği belirtiliyor.  Kazılan hendeğin 5 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde olduğu ve yükseltilen toprak ile birlikte yaklaşık 9 metre derinliğinde olacağı öğrenildi.

Hendeğin, Suriye'deki iç savaş yüzünden güvenlik amaçlı kazıldığı ve hendek ile yasa dışı geçişlerin önlenmesinin de önüne geçileceği belirtildi. Geçen şubat ayında da Nusaybin'den Kızıltepe İlçesi yönüne hendek kazılmıştı. Yine 5 metre genişlik ve 5 metre derinliği olan hendek yaklaşık 1 kilometreyi bulmuştu.