Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da yardım etme bahanesi ile otomobile bindirdikleri Suriyeli iki gencin cep telefonu ile 20 TL'sini gasp eden 29 yaşındaki Bahri Taş yakalandı.
Suriyeli sığınmacıların kaldığı merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Buruk Yerleşim Kampı'nda kalan 19 yaşındaki İ.H. ile kardeşi 16 yaşındaki L.H., geçen 5 Mayıs'ta kimliği belirsiz kişilerin cep telefonu ve 20 lira paralarının gasp edildiğini ileri sürerek polise başvurdu. Gasp Büro Amirliği ekiplerine, tercüman aracılığı ile ifade veren H. kardeşler, "Gece kampa doğru yürüyorduk, arkamızdan gelen bir otomobile el kaldırdık. İçinde iki kişi bulunan otomobil bizi aldı, kampa doğru götürmelerini beklerken, tarlalara doğru yöneldiler. Bıçak tehdidi ile cep telefonlarımızı ve 20 lira paramızı aldılar" diyerek şikayetçi oldu.
Kardeşlerin şikayeti üzerine çalışma başlatan ekipler, Buruk İstiklal Mahallesi ile Kozan Bulvarı üzerindeki işyerleri, akaryakıt istasyonları ve MOBESE kameraların kayıtlarını incelemeye aldı. Araştırma sonucu, gasp olayında kullanılan otomobil tespit eden ekipler, aracın da Bahri Taş'a ait olduğunu belirlendi. Yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Bahri Taş, sorgusunda suçunu itiraf etti. İfadesinde olayı ayrıntıları ile anlatan Taş, "Arkadaşım Poyraz Sert ile birlikte dolaşmaya çıkmıştık, yolda 2 kişi el kaldırdı. Yarı Arapça, yarı Türkçe konuşan Sert, kampa götürebileceğini söyleyip otomobile bindirdi. Biraz gidince Poyraz Sert, tarlalara doğru sürmemi istedi. Boş araziye gelince de ellerindeki telefon ve paralarını aldık. Parayla otomobilime gaz, aldık. Telefonları da satıp, parasıyla yemek yedik" diyerek suçunu itiraf etti.
Suriyeli İ.H. ve L.H. tarafından da teşhis edilen Bahri Taş, sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı. Polis, ekiplerin baskın düzenlediği adreslerle bulunamayan Poyraz Sert'in yakalanması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

FOTOĞRAFLI