ANTALYA'nın Kemer Belediyesi'nde gelir yönetim sistemi üzerinden tahakkuk eden geliri, tahakkuk etmemiş gibi gösterip haksız menfaat sağlandığı iddiasıyla ilgili 2'si tutuklu, 7 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanıklar ilk duruşmada serbest kaldı.
Kemer Belediyesi'nce kullanılan gelir yönetim sisteminde yapılan bilirkişi incelemesinde usulsüzlük tespit edilmesi üzerine, Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 20 kişi, 31 Ekim 2018'de gözaltına alındı. Şüphelilerden 13'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 7'si de adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Savcının itirazı üzerine eski belediye çalışanı Ş.A.T. ve esnaf H.H.Y. tutuklandı.
Sanıklar hakkında 'rüşvet', 'nitelikli dolandırıcılık', 'zimmet' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, sanıkların, belediyenin gelir kaynağını oluşturan imar, eğlence, ilan reklam, katı atık ve pazar yeri gibi kalemlerden tahakkuk edilen gelirleri, kullanılan gelir yönetim sistemi üzerinden usulsüz olarak sildikleri, düzenlenen sahte evrak ve tutanaklarla tahakkuk edilen gelirleri tahakkuk edilmemiş gibi göstererek menfaat temin ettikleri, kamuyu zarara uğrattıkları öne sürüldü.
Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Ş.A.T., H.H.Y. ile tutuksuz sanıklardan bazıları katıldı. Sanıklardan Ş.A.T, daha önce Kemer Belediyesi'nin reklam ve ilan servisinde görev yaptığını, hakkındaki iddialar nedeniyle tutuklanmadan önce işten çıkartıldığını söyledi. Görevi gereği sadece tahakkuk girişlerini yaptığını, ödemelerin ise vezneye yapıldığını belirten Ş.A.T., pazaryeri esnafından para toplama yetkisinin de bulunmadığını savundu.
Pazarcı esnafından sadece 16'sının tahakkuk eden borcunu sistemden sildiğini kabul eden Ş.A.T., bu kişilerden sadece ikisinden silme karşılığında usulsüz şekilde para aldığını itiraf etti. Ş.A.T., zor durumdaki esnafa yardım amacıyla tahakkukları sildiğini ileri sürdü. Belediyenin esnaftan topladığı pazaryeri tahsis ücretlerinin yasal olmadığını iddia eden sanık, bundan dolayı gerçekleştirdiği silme işlemlerinin kamu zararına yol açmadığını öne sürdü.
8 kişinin borçlarının silinmesine aracılık ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan H.H.Y. ise pazaryerinde dükkanı bulunduğunu ve Ş.A.T. ile arkadaş olduklarını söyledi. Ş.A.T. aracılığıyla borçlarının silinmesi karşılığında hiçbir esnaftan para almadığını iddia eden H.H.Y., “Zor durumdaki iki esnaf arkadaşımız için ricada bulundum. Borçlarını silip silmediğini bilmiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması ve sanıkların tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak Ş.A.T. ve H.H.Y.'nin tahliyesine karar verip, duruşmayı erteledi.