MERSİN'de toplanan eylemciler, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçesindeki güvenlik güçlerinin operasyonlarını tencere, tava ve düdük çalarak protesto etti.

Akşam saatlerinde kent merkezindeki bir AVM'nin içeresinde yer alan Atıf Yılmaz Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 eylemci, 'Her yer Cizre her yer direniş' sloganları atarak düzenlenen operasyonlara tepki gösterdi. 'Zulme karşı ses çıkar, barışa ses ver' sloganı ile biraraya gelen eylemciler tencere, tava ve düdük çalarken, bazı eylemciler de alkışlarla ses yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet aleyhine slogan atılması üzerine polis aracından, 'Yaptığınız eylem yasal olmayan sloganlar içeriyor, yaptığınız eylem için uygun değil. Sizi uyarıyorum, yaptığınız yasal değil' şeklinde uyarı anonsu yapıldı.

Eylemciler adına açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Selman Günbat, ilçe merkezlerinin abluka altında olduğunu belirterek, "İlçe merkezleri, top ve tank sesleri altında inliyor. Bu tür çatışmaların halklar arasında sıkıntı yaşatacağını söylemiştik. Geldiğimiz süreçte, dün gece itibariyle bir vahşetin yaşandığından artık tüm kamuoyu haberdar. Uzun zamandır sokaklarda demokratik tepkilerimizi ortaya koyarak barışa ses vermeye çalıştık. Binaları yıkabilirsiniz, taş üstünde taş bırakmayabilirsiniz, bizi öldürebilirsiniz ama barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım attıramayacaksınız'' dedi. 

Eylem, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde sona erdi. 
FOTOĞRAF