Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT’ta jandarma ve polis tarafından yapılan 2 ayrı operasyonda bulundurulması yasak olan eser ve objeler ile tarihi eser ele geçirildi. İki olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri  ihbar üzerine Turhal'da oturan A.K.'nin evine operasyon düzenlendi. Operasyonda çeşitli dönemlere ait toplam 38 farklı ebatta toplanması ve bulundurulması yasak olan eser ve obje ele geçirildi. Pişmiş toprak üzerine işlenmiş çeşitli şekil ve kabartmalardan oluşan eserlerin dönem ve özelliklerinin belirlenmesi için Kültür Müdürlüğü'nden destek istendi. A.K. ise gözaltına alındı.
PAZARLIKTA YAKALANDILAR
Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ihbar üzerine Turhal İlçesi'ne bağlı Kızayası Köyü'nde tarihi eser satışı yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Bölgeye giden ekipler bir otomobil içerisinde pazarlık yapan 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 2'sinin satıcı, diğer 2'sinin İstanbul'dan gelen alıcılar olduğu tespit edildi. Araçta yapılan aramada 2 altın ve 102 gümüş sikke, 3 hac işaretli figür, 1 mühür ile 4 bin 600 lira nakit para ele geçirildi. Araçtaki 4 kişi gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLI