MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne akşam saatlerinde uzun namlulu silahlar ve patlayıcılarla saldırı düzenlendi. 5 polis memurunun yaralandığı olaydan sonra kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaptı operasyon başlatıldı.

Nusaybin İpek Yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, akşam saat 22.50 sıralarında kimliği belirsiz kişilerin uzun namlulu silah ve patlayıcılarla saldırı düzenlendi. İpek Yolu’ndan geçen ve henüz sürücüsü ile plakası belirlenemeyen araçtan uzun namlulu silahlarla açan saldırganlar, el yapımı patlayıcılarla da Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne saldırı gerçekleştirdikten sonra hızla olay yerinden uzaklaştı.

Açılan ateş ve atılan patlayıcıların patlaması sonucu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları, Mustafa Ceylan, Güven Candan, Mustafa Kemal Öztürk, İbrahim Ersoy ve Abullah Akbulut yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine gelen ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı polis memurlarının durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kaçan saldırganların yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı.

Öte yandan ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde, akşam saat 20.00’da, PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına yönelik hava saldırısını protesto etmek isteyen PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin başlattığı yasadışı gösteriler sürüyor. İlçe merkezinde polis, bağlı mahallelerde ise jandarma ekiplerine molotof kokteyli, havai fişekle saldıran göstericilere güvenlik güçleri de tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

İlçe merkezindeki Devrim Mahallesi Hastan Köprüsü ützerinde yolu trafiğe kapatan YDG-H üyleri ile polis arasında çatışmalar yaşandı. Uzun süren çatışmalar sonrası göstericiler mahalle arasına kaçarken, cadde trafiğe açıldı.

İpek Yolu’nu da yaklaşık yarım saat trafiğe kapatan göstericiler, jandarma ekiplerinin müdahalesi sonucu dağıldı. Göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar yer yer devam ediyor.

FOTOĞRAFLI