Hasan YILDIRIM / İstanbul, () - LGBT üyeleri, Beyoğlu'nda dün gece iki travestinin silahlı saldırıya uğraması sonucu Çağla Joker takma adlı İsmail Öztürk'ün öldürülmesini, Nalan lakaplı Mehmet Kaptuğ'un da yaralanmasını protesto etti.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup üyeleri, “Trans Cinayetleri Politiktir yazılı pankart açtı. “Travestiyiz. Buradayız. Alışın. Alışın. Gitmiyoruz şeklinde slogan atan grup üyeleri, daha sonra Tünel'e doğru yürüyüşe geçti. Tünel'de öldürülen arkadaşları için mum yakan eylemciler, cinayetin bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Grup adına bir basın açıklaması yapan Asya Özgür adlı LGBT üyesi, “Acımız büyük. 2008'den bu yana 34 arkadaşımızı nefret cinayetleri sonucu kaybettik. Dün gece de 21 yaşındaki arkadaşımız Joker'i kaybettik. Nalan ise yaralandı. Bir kez daha deklare ediyoruz, çağrılarımıza kulak tıkadığınız sürece her yerde karşınıza çıkacağız. Korunaklı saraylarınızı toplumun tüm ötekileri ile yerle bir edeceğiz. Katlettiğiniz Dora'yla, Nükhet'le, Joker'le geleceğiz. Trans cinayetleri politiktir dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

HY (CO)