Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - ÇORUM’dan, Türkiye'nin çeşitli illerindeki işadamı ve hayırseverleri arayarak, kendilerini çeşitli illerin valisi gibi tanıtıp engelliler için yardım toplama bahanesiyle dolandırıcılık yapan kişilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 10’u tutuklandı.
Telefonla dolandırıcılık iddiaları üzerine Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılığın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Ankara, İstanbul ve Çorum’da gerçekleştirilen operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisinin, başka bir suçtan Çorum Cezaevi'nde oldukları öğrenildi.
Teknik takibi de yapılan şüphelilerin, kendilerini Gümüşhane Valisi olarak tanıtarak F.E.’yi 24 bin lira, Erzurum Valisi olarak tanıtarak N.Ç.’yi 6 bin lira, Edirne Valisi olarak tanıtarak K.K.’yi 42 bin lira, Amasya Valisi olarak tanıtarak M.S.'yi 42 bin lira, Afyon Valisi olarak tanıtarak S.D.’yi 15 bin lira, Bolu Valisi olarak tanıtarak H.G.’yi 6 bin lira, Trabzon Valisi olarak tanıtarak M.Y’yi 45 bin lira, Antalya Valisi olarak tanıtarak R.A.'yı 9 bin lira, H.K.’yi de 15 bin lira İstanbul Valisi olarak tanıtarak M.K.’yi 9 bin 210 lira ve Diyarbakır Valisi olarak tanıtarak M.A.’yı 15 bin lira dolandırdıkları belirlendi. Hesaplara bloke konulmasıyla paraların çekilemediği öğrenildi.
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği, çok miktarda telefon ve sim kart ile suçta kullanıldığı değerlendirilen sahte engelli sağlık kurulu raporları ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 10’u tutuklandı, 9’u adli kontrol şartıyla 1’i de savcılık tarafından serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI