İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, () - OSMANİYE'de Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu'nun (YİBO) yurdunda kalan 55 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere götürülüp tedaviye alındı.
90 öğrencinin kaldığı Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu yurdunda 55 öğrenci akşam saatlerinde karın ağrısı, mide bulantısı şikayetiyle nöbetçi öğretmenlerine başvurdular. Yurt yetkililerinin 112 Acil Servis'i araması üzerine okula çok sayıda ambulans sevk edildi. Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları başta olmak üzere kentteki çeşitli hastanelere götürülen öğrenciler tedaviye alındı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle serum tedavisi yapılan öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı, genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. 
Çocuklarının hastaneye kaldırıldığını öğrenen bazı veliler ise okul ve hastanelere giderek öğretmen ve doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri de akşam yemeğinde verilen pilav, yoğurt ve kıymalı patates yemeklerinden numune alıp incelemeye gönderdi.  Öte yandan okulun yurdunda gündüz saatlerinde haşerelere karşı ilaçlama yapıldığı öne sürüldü. Resmi açıklamanın yapılmadığı gıda zehirlenmesiyle ilgili polis soruşturma başlattı. 

FOTOĞRAFLI