Erkan ÇOBANOĞLU- Yaşar KAPLAN/ YÜKSEKOVA(Hakkari), () - SURİYE'nin Kobani kentinde 26 Ekim 2014'te, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen 'Sımko Çarçela' kod adlı Serbest Kartal'ın cenazesi, Yüksekova'nın Orman Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra ise ilçe merkezinde olaylar çıktı. Bacağına gaz fişeği kapsülü isabet eden 1 kişi yaralandı.
Şanlıurfa'da ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) yetkillileri tarafından dün teslim alınan ve bugün Yüksekova'ya getirilen Kartal'ın cenazesi, kent mer­ke­zi­ne 15 ki­lo­met­re mesafedeki Keramağa Köprüsü mevkisinde karşılandı. Cenaze uzun bir araç konvoyu ile ilçe merkezindeki Kışla Mahallesi'nde bulunan Kışla Camisi'ne getirildi. Cenazeye aralarında Şırnak Milletvekili ve HDP Hakkari 1'inci sıra adayı Selma Irmak ile adaylar Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, HDP ve DBP parti yöneticileri de katıldı. Cenazenin ilçeye getirilişi sırasında ise esnaf kepenk kapattı. Kışla Camisi'nde kılanan cenaze namazının ardından Kartal'ın cenazesi, omuzlarda taşınarak yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa getirilerek burada toprağa verildi.
BARİKAT KURUP SLOGAN ATTILAR
Cenazenin toprağa verilmesinden sonra bir grup ise kent merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'nde toplandı. Yola barikat kurararak slogan atan gruba polis müdahalede bulundu. Polis göstericileri gözyaşartıcı gaz ve basınçlı su ile dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş molotof ve havafişek atarak karşılık verdi. İlçede sık sık silah sesleri duyuldu.
GAZ KAPSÜLÜ YARALADI
Olaylar Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan ara sokaklar, Esentepe, Kışla, Orman ve Cumhuriyet mahallelerinde devam ederken, polisin attığı gaz fişeği kapsülü bacağına isabet eden 1 kişi   yaralandı. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralının tedavisini sürerken, ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.

FOTOĞRAFLI