HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı kadın terörist E.Ç. ilçe merkezinde kaymakamlık önünde keşif yaparken polis tarafından yakalandı. Emniyetteki üst araması ve sorgusunda kadın teröristin 2016 yılı içerisinde çeşitli bombalı eylemlere katıldığı belirlenirken, ilçe kaymakamına suikast yapmak için de keşif yaptığı belirtildi. 
Yüksekova Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, 6 gün önce devriye görevi yapan TEM şubesi ekipleri, Kaymakamlık önünden Milli Egemenlik Caddesi'nden çıkan polis araçlarını izlediği tespit edilen Yüksekova nüfusuna kayıtlı 17 yaşındaki E.Ç.'yi takip etmeye başladı. Polislerle göz göze geldiği sırada panikleyip ilçenin Kültür Sanat Sokağı yönüne hızlıca ilerleyen E.Ç. bunun üzerine durdurularak kimlik kontrolunden geçirildi. Yapılan kimlik kontrollerinde GBT ve UYAP kaydının olmaması üzerine de şüpheli E.Ç. polis merkezine götürülerek burada üst aramasından geçirildi. Üzerinde örgütsel dökümanlar olduğu değerlendirilen 3 kağıt parçası ve 1 not defteri çıktı. 
Şüpheli E.Ç.'nin yapılan sorgusunda ise 2016 yılı içerisinde değişik tarihlerde Şemdinli kırsalında faaliyetlerde bulunduğu ve Şemdinli kırsalında askeri aracın geçişi sırasında EYP patlatılması eylemine katıldığı, bu eylem sonucunda 2 askerin şehit edildiği saldıraya katıldığı, yine 2016 yılı içerisinde  bağlı olduğu grupla birlikte Şemdinli Irak sınırında bulunan karakola taciz atışı eylemine katıldığı ve aynı yıl içerisinde terörist arkadaşlarıyla birlikte Şemdinli Irak sınırında bulunan karakola roketli saldırı eylemine katıldığı, bu arada kendisini eylem hazırlığı için örgüt lideri tarafından  Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekiline suikast için ve Yüksekova ilçe güvenlik güçleri ile ilgili keşif çalışması yapmak için görevlendirildiğini beyan ettiği belirtildi. 
Yakalanan E.Ç.'nin yer göstermesi sonucunda ise 1 el bombası ve 1 roket sevk fişeğine el konuldu. E.Ç.'nin sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI