Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da otomobilini satmaya çalışırken noterde “Paran az sonra gelecek” yalanına inanarak imza atan ve otomobilinden olan Mehmet B.(35), 15 gün sonra bir cipte gördüğü dolandırıcıyı hemen polise haber verdi. Polis ekipleri tarafından anında yapılan takiple yakalanan şüpheli, yanındaki iki arkadaşı ile gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin dolandırıcılıktan  13 kez polise geliş kaydı olduğu ortaya çıktı.

NOTERDE BÖYLE DOLANDIRILDI

Avcılar’da oturan Mehmet B., 15 gün önce otomobilini satmak üzere Hacı D., ile  anlaştı. Birlikte notere giden Mehmet B., ve Hacı D., işlemler için beklemeye başladı. Evraklar hazırlandığında Hacı D.,  Mehmet B.’ye “Paran birazdan geliyor. Sen imzayı at. Sıramızı kaybetmeyelim” diyerek kandırdı. Bunun üzerine Mehmet B., noterde “Paramı tam ve eksiksiz aldım” yazarak satış sözleşmesini imzaladı. İmzalar atıldıktan sonra Hacı D., tuvalete gidiyorum diyerek aracı da alarak ortadan kayboldu.

KENDİSİNİ DOLANDIRAN KİŞİYİ POLİSLE BİRLİKTE KOVALAYIP YAKALADI
Otomobilini noter satışı ile kaybeden mağdur Mehmet B., önceki gün kendisini dolandıran kişiyi Avcılar, Merkez Köprüsü üzerinde bir cipin içinde gördü. Hemen bu aracı takip etmeye başlayan Mehmet B., bir yandan da 155 polis imdat telefonunu arayarak yardım istedi. Harekete geçen polis ekipleri, Sefaköy’de cipin önünü kesti. Ancak polis barikatını aşan şüpheli cipiyle  kaçmaya başladı. Kısa bir kovalamacının ardından cipte bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada bir adet ruhsatsız silah, çok sayıda mermi, kelepçe ve sustalı bıçak bulundu.

Oto hırsızlık büro amirliğine getirilen cipte  bulunan Hacı D.(43), Uğur A.(35) ve Murat G.(40) olayla ilgili sorguya alındı. Şüphelilerden Murat G.’nin dolandırıcılık suçundan 13 kez polise geliş kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

(FOTOĞRAF)