İSTANBUL-, (Kurumsal Haber) 

ANNELER Günü kampanyasının yapıldığı 1-12 Mayıs tarihlerinde Boyner mağazalarını 3 milyondan fazla kişinin ziyeret ettiği, satışlarda geçen yıla göre yüzde 10’un üzerinde büyüme gerçekleştiği belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada, en çok satış yapılan şehrin ise İstanbul olduğu ifade edildi.

Boyner mağazaları, Anneler Günü hediye seçimlerini ve en çok hediyenin tercih edildiği illeri açıkladı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, “Anneler Günü kampanyasının yapıldığı 1-12 Mayıs tarihlerinde Boyner mağazalarını 3 milyondan fazla kişi ziyeret ederken, satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10’un üzerinde büyüme gerçekleşti. 1 milyona yakın ürün satılırken, en çok tercih edilen hediye seçenekleri; tişört, ayakkabı, parfüm, gömlek ve jean pantolon oldu” denildi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN HEDİYE SEÇENEKLERİ

Müşterilerin anneleri için en çok tercih ettiği hediye seçeneklerinin başında tişört geldiği belirtildi. Açıklamaya göre, tişörtü, ayakkabı, parfüm, gömlek, jean pantolon takip etti. Öte yandan son sezonda moda olan postacı çantası satışlarında yüksek büyümelerden biri yaşandı. Anneler Günü döneminde kadın ayakkabı satışlarında önemli bir hareketlilik gözlenirken, yaz aylarının yaklaşmasıyla terlik satışları da sıçrama yaptığı açıklandı. Aksesuar kategorisinde ise hediye olarak en çok şal ve eşarbın tercih edildiği belirtildi. Plaj sezonunun gelmesiyle birlikte bu kategorideki mayo, bikini gibi seçenekler de öne çıkan ürünler grubunda yer buldu.

“PARFÜM EN POPÜLER HEDİYE OLARAK YERİNİ KORUDU"

Annelere alınan hediye seçenekleri arasında kozmetik ürünleri ayrı bir yer tuttuğu belirtildi. Her zaman en çok tercih edilen hediye seçeneklerinden olan parfümün ardından nemlendirici, onarıcı krem, parfüm seti ve göz kremi kozmetik kategorisinde Anneler Günü alışveriş döneminde en çok satılan ürünler olarak öne çıktı. Bu dönemde kozmetik kategorisinde geçen seneye oranla yüzde 26’nın üzerinde büyüme gerçekleşti.

Anneler Günü’nde en çok satış yapılan şehirler; İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Eskişehir ve Bursa oldu.