İstanbul, 16 Mayıs () -  Henkel CEO’su Hans Van Bylen, şirketin çeşitli zorluklara karşın birinci çeyrekte pozitif ilerleme gösterdiğini söyledi ve ekledi, “Organik satışlarda büyüme gerçekleştirdik ve faiz ve vergi öncesi kar (EBIT) marjını daha da arttırdık. Ciddi anlamda negatif olan kur değişimlerine karşın hisse senedi başına karlılığımızı artırdık. 2018 Mali Yılı için olan öngörümüzü bu performansa dayanarak teyit ediyoruz. Bu karlı büyümemizi devam ettirmek konusunda kararlıyız.”
Henkel’in 2018’in ilk çeyreğinde satışları dört milyar 835 milyon euroya ulaşması, kur değişimi, satın alma ve elden çıkarmaların etkisinden arındırılmış organik satışlarda ise yüzde 1.1 artış elde etmesini değerlendiren Bylen, “Birinci çeyrekte, rapor edilmiş satışlarımıza yüzde 8.6, başka bir deyişle yaklaşık 440 milyon euro miktarında etki eden sıra dışı bir negatif kur etkisiyle karşılaştık. Aynı şekilde, faaliyet karımız ve hisse başına karlılığımız da olumsuz kur değişimlerinden etkilendi” dedi.
Henkel, 2018 mali yılı için Mart 2018’de yapılan en son öngörüyü teyit ederek, yüzde 2.0 – 4.0 aralığında organik satış büyümesi yaratmayı beklediğini duyurdu. (Fotoğraflı)