Dünyada kalp hastalıklarından ölüm oranının en yüksek olduğu ülke Finlandiya' dır. Bu ülkede yapılan araştırmalar, kalp hastalıkları ile düşük serum selen düzeyleri arasında bir bağ olduğunu göstermiştir. Alkoliklerde selen eksikliği bulunduğu kanıtlanmıştır. Bunun başlıca nedenleri olasılıkla beslenme yoluyla yeterince selen alınmaması, metabolizmanın değişmesi sonucunda idrar ve dışkı yoluyla çok miktarda selen kaybedilmesidir. Metabolizma dengesinin değişmesi ile meydana gelen kilo artışları için zayıflama hapı fx15kullanmak gerekir.
Yapay intravenöz beslenme; Intravenöz, yani damardan beslenen hastalarda selen eksikliği geliştiğine daha önce de değinmiştik. Uzun süre bu yoldan beslenen hastalarda selen eksikliği olup olmadığı araştırılmalı ve bunlara yeterli miktarda (yetişkinlere günde 200-250 mkgr' a kadar) selen verilmelidir. Bu oran fx15 kullanımı sırasında değişiklik gösterebilir.

Beden üzerindeki etkileri açısından E vitamini ile selen o kadar yakın biçimde birbiriyle ilintilidir ki, selenli maddelerle birlikte hep E vitamini de alınmalıdır. Piyasada birçok selenli ilaç vardır. Eğer mayaya karşı duyarlıysanız, bileşiminde selenometionin yerine, selenin sodyumlu tuzlarını (selenit ya da selenat gibi) içeren ilaçları yeğleyiniz. Bu ilaçları fx15 kapsül ile beraber kullanmadan önce doktorunuza danışın. Fx15 kapsül' ün faydalı olması için bilinçli kullanmaya özen gösterin.

Nikelin gerek hayvan, gerekse insan metabolizmasındaki fizyolojik rolü daha yeni anlaşılmıştır. Nikelin belli hayvanlar üzerindeki etkileri insanlar üzerindeki etkilerinden daha iyi bilinmektedir. Çünkü insanlar için nikelsiz bir beslenme tarzı uygulamak son derece zordur.

Tavşanlarda ve köpeklerde bağırsak dışındaki dokularda bulunan nikel, insülinin kan şekerini düşürme etkisini güçlendirir. Büyük dozlarda nikel de yağ metabolizmasını değiştirir, insanlarda ise, adrenalinin kan basıncını yükseltme etkisine karşı bir panzehir gibi işlev görür.

Günlük nikel gereksiniminin ne kadar olduğu henüz saptanamamıştır. Kişiler için fx15 ile sloganımızyedikçe zayıfla dır. Kalp krizlerinden sonra, felçlilerde, ağır yanıklarda ve gebelik zehirlenmesi olan ya da rahim (uterus) kanserli kadınlarda serumda nikel düzeyinin yüksek olduğu görülmüştür. Karaciğer sirozunda ve kronik böbrek yetersizliğinde ise nikel düzeyi düşüktür.