Günümüzde insanlar zayıflamak uğruna spor salonlarına onca paralar saçmakta, sonucu bilinmeyen çeşitli diyetler deneyerek verim alamamakta, kısacası zayıflama uğruna onca paralar harcayarak, diyet yaparak hem sağlıklarından hem de paralarından olmakta. Ancak son zamanların oldukça popüler olan ürünü olan goji berry meyvesi hem doğal yollardan sağlıklı olarak zayıflamanıza yardımcı olmakta, hem de bütçenizi zorlamamaktadır. Ünlüler de bu şifalı meyveyi keşfederek zayıflamak için kullanmaya başlamışlardır. Peki ünlülerin kullandığı goji berry hangisidir? Bazı ünlüleri goji diet setlerinden kurutulmuş meyve içeren seti tercih ederken, bazı ünlüler ise kurutulmuş meyvenin toz haline getirilmiş formunu içeren setini tercih etmektedirler. Kurutulmuş meyve içerek sette meyvenin kurutularak yemeye hazır halini ve bitki çayını bulabilirsiniz. Tıpkı kuru üzüm gibi yenilebilen goji berry, oldukça şifalı bir meyvedir ve zayıflamaya doğal yollardan yardımcı olduğu araştırmacılar tarafından ortaya konmuştur. Bazı ünlüler ise kurutulmuş goji meyvesinin toz haline getirilmiş formunu ve bitki çayını içeren paketlerini tercih etmektedirler. Bu paketler kurutulmuş meyve + bitki çayı veya kurutulmuş meyvenin tozu + bitki çayı şeklinde 2 ayrı paket olarak sizlere sunulmaktadır.

goji diet

Bu meyvenin anavatanı Çin’dir. Çin’de 1000 yıldan fazla bir süredir üretilip güvenle tüketilmektedir. Uzun yıllar boyunca tüketilmesindeki en büyük sebep tabiki şifalı olmasıdır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar da bu meyvenin şifalı olduğunu ortaya koymaktadır. Meyve doğal bir meyve olduğundan dolayı güvenle tüketilmektedir. Tıpkı bir armudu tüketir gibi, elmayı tüketir gibi güvenle tüketebilirsiniz. Tadı oldukça güzeldir, kiraz ve yabanmersinini andırmaktadır. Sulu bir yapısı vardır. Bu nedenle yerken diğer zayıflama ve bitkisel ürünler gibi çekinerek değil, afiyetle yiyeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Meyvenin elbette ki belli bir kullanım önerisi vardır. Bu kullanım önerisi ve dozajını aşmamakta fayda vardır. Çünkü her şeyde olduğu gibi bu meyvenin fazlası da zararlı olabilir. Tıpkı elmanın, armudun da fazlaca tüketilmesi gibi ne kadar doğal bir ürün olurlarsa olsunlar zararlıdır. Ancak bilinen bir yan etkisi yoktur meyvenin. Araştırmalar da bu yöndedir. Çünkü son zamanlarda genellikle sağlık yönündeki araştırmalar insan hayatını doğrudan etkileyen ürünler üzerine yoğunlaştırılmıştır.

Yapılan araştırmalardan goji diet ürünleri alnının akıyla çıkmış ve tüketiminin herhangi bir sakıncası olmadığı, aksine birçok konuda faydasının bulunduğu saptanmıştır. Meyvenin üretildiği yer genel olarak Asya ve Çin’dir. Ancak son zamanlarda ülkemizde de üretimine başlanılmıştır. Ancak bu üretim miktarı yeterli seviyede değildir. Bu nedenle meyvenin yaş halini bulmak biraz zordur. Meyve, resmi satış siteleri aracılığıyla Uzak Doğu’dan ithal edilmektedir. gojidiet sipariş ederken satın alacağınız yerin resmi satış sitesi olmasına özen gösterin. Çünkü resmi satış siteleri sizlere orijinal, taze ürünleri faturalı ve garantili olarak sunarlar. Faturasız ve garantisiz ürünleri asla ama asla almayınız. Garantisiz ürünler taze olmayabilir, zayıflayayım derken sağlığınızdan edebilir. Bu nedenle sipariş verirken dikkatli olunuz. İyi araştırma yapılır. Ülkemizde kurt üzümü olarak da bilinen bu meyve, son zamanlarda yetiştirilmeye başlanmasına rağmen çok sınırlı sayıdadır ve talebi karşılamamaktadır. Meyve, 1 metreyle 3 metre arasında değişen yükseklikteki ağaçlarda yetişmektedir. Yetişme ortamı olarak Türkiye’ye uyumludur. Ancak, özellikle ünlülerin de bu ürünü tercih etmesi ve popülerleşmesi zaman aldığından yeni yeni yatırımlar yapılmakta ve ürün yetiştirilmeye başlanmaktadır. Bu üretim miktarları zamanla daha da artacak, meyvenin yaş haline de kavuşmuş olacağız.