Mithat ÜNAL/ ANAMUR (Mersin), () - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde düzenlenen 9'ncu Kültür ve Muz Festivali'nin kapanışı, Anamurlu ünlü sanatçı Erdal Güney'in sahne aldığı konserle yapıldı. Konserde Güney, en güzel şarkılarını hemşerileriyle söyledi.
Anamur Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin son gününde Abanoz Sarıyayla Şenliği düzenlendi. Mehteran takımı eşliğinde yaklaşık bir kilometrelik kortej yürüyüşünün düzenlendiği Anamur Belediyesi Halkoyunları, Ankara Mamak Belediyesi Halkoyunları ve Gürcistan Halk Dansları ile ilizyonist Atilla Çağlayan'ın gösterileri büyük ilgi gördü. Şenlikte konuşan MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Türe, 4 gün süren festivale halkın ilgi ve desteğinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Akşam saatlerinde ise havai fişek gösterileri eşliğinde Erdal Güney sahne aldı. Slov ve romantik parçalarla hemşerileri ile bir araya gelen Güney, Torosların simgesi olan Sarıyayla türküsünü saz ve gitar eşliğinde seslendirdi. Oyun havası isteyen hemşerilerine, "Kusura bakmayın şu oyun havalarını bir türlü beceremiyorum. Bu yüzden ailem bana 'Şöyle mıs mıllı (adam akıllı) bir müzik yapamadın' diye eleştiriyor ama becerebilsem yapacağım" diyerek dert yandı.
Güney parçaları söylerken, herkesin oyun havası olarak bildiği Ankara'nın bağlarını da söyledi. Parçanın adını aldığı nakarat bölümünü söylememeye özen gösteren Güney, "Sevdiğini eller aldığı için acı kalmış ama göbek atıp oynuyor' Bu ne çelişki" dedi.
Anamur'un yetiştirdiği şair Abdulkadir Bulut'un da 'Yiğidim aslanım burada yatıyor' parçasını seslendiren Güney, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sevenleri ile hasret giderdi.

FOTOĞRAFLI