Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de Olba Fotoğraf Derneği Başkanı Mustafa Eser, uzun yıllardır sürdürdüğü 'Makro Mersin 1001 Çiçek' projesini tamamladı. Eser, il sınırları içindeki 570 endemik bitkinin fotoğraflarını çekerek bunların 146'sının fotoğraflarından oluşan bir kitap çıkartıp sergi açtı.
Olba Fotoğraf Derneği'nde gerçekleşen sergiye İl Kültür Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı ve gezdikleri sergide hayatlarında ilk kez endemik bitkilerin 26 fotoğrafını yakından görme imkını da buldu. Daha sonra ise Mustafa Eser, 'Makro Mersin 1001 Çiçek' kitabının tanıtımını yaparak sanatseverler için imzaladı.
Mustafa Eser, Makro Mersin projesini 10 yıldır sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:
"Projeyi 10 yıldır sürdürmemin nedeni Mersin'in Türkiye'nin endemik bitki konusunda 3'üncü büyük ili olmasıdır. Mersin'in 570 çeşit endemik, yabanıl bitki çeşidi bulunmaktadır. Bu alanda herhangi bir çalışmanın olmadığını gördüm. Bir Mersinli ve fotoğrafçı olarak böyle bir çalışmanın yapılması gerektiğine inandığım için de Makro Mersin Projesi'ni gerçekleştirdim. Projenin birinci bölümünde çiçekler, 2'nci bölümünde kelebekler ve 3'üncü bölümünde ise genel doğa olacaktır. Proje tamamen Mersin'den çekilen çiçekler, kelebekler ve doğa fotoğraflarından oluşuyor. Bugün ki sergi ve kitap tanıtımında sadece yabanıl ve endemik bitki fotoğraflarından oluşuyor. 156 sayfalık kitapta 146 çeşit çiçek fotoğrafı yer alıyor. Bu kitap Mersin için ilk doğa fotoğraf albümünü oluşturuyor. Mersin'e bir iz bırakmanın, kentin tanıtımına katkı vermenin de mutluluğunu yaşıyorum."

FOTOĞRAFLI