Mustafa ERCAN-İbrahim MAŞE/MERSİN, () - FİKRET Reyhan'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği 'Sarı Sıcak' filmi Mersin'de çekiliyor. Yaklaşık bir ay sürecek olan çekimlerde Çukurova Bölgesi'nde sebzecilik yapan bir ailenin yaşadıkları beyaz perdeye aktarılıyor.
Sarı Sıcak filminin uluslararası bir ekiple süren çekimlerde oynadığı birçok dizi ve filmde sanatseverlerin sempatisini kazanan Mehmet Özgür, genç oyuncu Aytaç Uşun'un yanı sıra yaklaşık 50 kişilik bir kadro görev alıyor. Tarlada, şehir merkezinde, zaman zaman da sebze halinde süren çekimlere vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor. Oyuncular kimi zaman tarlada tarım işçisi gibi çalışırken, traktör üzerinde de yolculuk ederek filmin konusu gereği çadırlı yaşama da tanıklık etme imkanı buluyor.
Aslen Hataylı olan Yüksek Fizik Mühendisi, yazar ve yönetmen Fikret Reyhan, filmin senaryosunu çocukluğundan esinlenerek yazdığını söyledi. Reyhan, Mersin'de süren çekimlerde Macar görüntü yönetmeni Marton Miklauzic ve İranlı ses mühendisi Mohammad Moktary ile çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Filmde bir bakıma kendi çocukluğumla yüzleşiyorum. Filmde, üretim araçlarına ayak uyduramayan aslında sebzeci bir ailenin son dönemini anlatıyoruz. O filmde amcamdan, babamdan izler var. O dönemde yaşamış amcalarımdan babamın dostlarından izler var. Bu nedenle de filme Mersin'de başladık. Bu filmi Mersin'den başka bir yerde çekemezdik. Bu filmin dokusunu, anlatmak istediğimiz hikaye zaten günümüzde Mersin'de de yaşanıyor. Çekimler, gayet iyi ve gidiyor. 12 Ekim'de başladığımız çekimleri 12 Kasım'da bitireceğiz" dedi.
Filmin Türkiye'deki salonlardaki gösteriminin yanı sıra uluslararası festivallere de göndereceklerini belirten Reyhan, "Aslında hikayemiz bir baba oğul çatışmasını konu alıyor. Babayı Mehmet Özgür oynuyor. Aytaç Uşun, genç aslında çok yetenekli bir oyuncu. İlk uzun metrajlı bir film deneyimini yaşıyor. Uşun'un yanı sıra yaklaşık 40-50'lik bir ekibimiz var" diye konuştu.
Macar görüntü yönetmeni Miklauzic ise, ilk kez geldiği Mersin'in adeta doğal film platformu bulduğunu vurgulayarak, çekimlerinin çok keyifli geçtiğini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI