Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı törenle kitapseverlerin ziyaretine açıldı. Açılışta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, "Üç tane harften dolayı bugün Azerbaycanlı yazarların kitapları vitrinlerimizi süslemiyorsa, bu siyasetçiler olarak bizim ayıbımız her şeyden önce. İnşallah bunları da düzelterek ilgi alanımızı daha geniş noktalara ulaştıracağız" dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve Ahmet Taşgetiren ile Abdurrahman Dilipak'ın onur konuğu olduğu fuarın açılışına; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil, Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yazarlar ve kitapseverler katıldı.
Açılış öncesinde konuşan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı da olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, merkezine kitabı koymayanların geleceğinin olmayacağını söyledi. Kitaba yatırım yapılması gerektiğini belirten Ekrem Erdem şunları söyledi:
"Kardeşlik sınır tanımaz. Bugün bir takım sınırlar var. Bu sınırlardan kastım, coğrafi sınırlar değil. Bazı ne bileyim işte üç tane harften dolayı bugün Azerbaycanlı yazarların kitapları vitrinlerimizi süslemiyorsa, bu siyasetçiler olarak bizim ayıbımız her şeyden önce. İnşallah bunları da düzelterek ilgi alanımızı daha geniş noktalara ulaştıracağız. Bakın bizim medeniyetimiz, kitap medeniyetidir. Kitap bizim medeniyetimizin ana öznesidir. Daha 10'uncu asırda bizim sıradan bir şehrimizde, Suriye'nin Necef'inde 10 bin, 40 bin ciltlik kitap varken, Batı'nın en önemli şehirde bin ciltlik kitaplar yoktu. Dün ve bugün birçok kütüphaneler yağmalandı, tahrip edildi, yok edildi. Ama şunu unutmayın ki kütüphaneleri yağmalayanlar, kütüphaneleri yakıp yağmalayanlar bugün yoklar. Zafer kazanmış olabilirler, savaşları kazanmış olabilirler ama kitabı olmayan, merkezine kitabı koymayanların geleceği olmaz. Onun için biz mutlaka ama mutlaka kitaba yatırım yapmak durumundayız."
Ahmet Taşgetiren ile Abdurrahman Dilipak'ın da birer konuşma yaptığı fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, stantları gezip kitapları inceledi. Aralarında Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Ediz Hun, İhsan Süreyya Sırma, Vehbi Vakkasoğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Aycın, Necip Evlice, Ali Haydar Haksal, Mustafa Armağan, Nevzat Tarhan, Sema Maraşlı, Erdal Demirkıran gibi isimler ile 254 yayınevinin yer aldığı fuarda kitapların renkli dünyasını çağrıştıran, uçlarında kitapların asılı olduğu 'Şemsiyeli Gökkuşağı Sokak' uygulaması da yapıldı. Fuarın 29 Kasım'a kadar açık kalacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI