Nevşehir Belediyesi’nin, fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışma yapanların desteklenerek, özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği 2. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nın bu yılki konusu “Tarihi Yaşayan Taşlar” olarak belirlendi.
    Merkezi İngiltere’de bulunan Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP)’ın yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun işbirliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması'na katılmak isteyen amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçıları, en az 4‘er fotoğrafı 30 Eylül 2011 tarihine kadar, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi adresine elden teslim edebilecekleri gibi, posta ile de gönderebilecekler.
    FIAF adına fotoğraf sanatçıları A.Halim Kulaksız ve İzzet Keribar’ın yanı sıra fotoğraf sanatçıları Fikret Özkaplan ve Sami Türkay ve Sanat Tarihçisi Firdevs Sayılan’ın seçici kurul üyeleri olarak görev yapacakları 2. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması'nda, 1 Ekim 2011 tarihinde yapılacak seçici kurul değerlendirmesi ile birinci gelecek eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncü olacak eser sahibine de Bronz Madalya verilecek. Yarışmada ayrıca, 6 adet de mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya katılanlara ödülleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri etkinlikleri kapsamında düzenlenecek bir törenle verilecek.
    Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Erkayalar, Anatolian Balloons,
Kapadokya Doğal Gaz, Kapadokya Forum, Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, CCR Hotels ve Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği’nin de sponsorluğunu üstlendiği 2. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması'na katılan eserlerden jüri değerlendirmesi ile 30 eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak.