Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin talebelerinden ve Kur’an-ı Kerim’i tevafuklu hatla yazan Ahmet Hüsrev Efendi, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenecek sempozyumla yad edilecek. Hayrat Vakfı ve Altınbaşak Derneği’nin birlikte organize ettiği sempozyumda Ahmet Hüsrev Efendi bütün yönleriyle davetlilere anlatılacak. Katılan herkese Ahmet Hüsrev Efendi’nin tevafuklu hattıyla basılan Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

Bera Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Altınbaşak Derneği Başkanı Osman Bulut, 3 yıl önce kurulan derneklerinin eğitim ve araştırmalara destek vermeyi amaçladığını söyledi. İnsanlar arasında sevgi ve kardeşlik duygularını geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Bulut, bu konularda panel, sempozyum ve kermesler düzenlediklerini dile getirdi.

Hayrat Vakfı Konya Temsilcisi Mücteba Yıldız da Ahmet Hüsrev Efendi’nin Bediüzzaman Hazretleri’nin dava arkadaşlarından ve Risale-i Nur eserlerinin katiplerinden biri olduğunu hatırlattı. Bediüzzaman’ın Ahmet Hüsrev Efendi’ye “Risale-i Nur Kahramanı” unvanı verdiğini anlatan Yıldız, “Ahmet Hüsrev Efendi, Üstad Bediüzzaman’ın emriyle başladığı tevafuklu Kur’an-ı Kerim’i yazma hizmetini tam kırk yıl emek vererek, dokuz defa yazmakla tamamlamıştır. Tavufuklu hatla yazılan Kur’an-ı Kerim’de kırmızı ile yazılan Allah lafızları alt alta, karşı karşıya ve sırt sırta gelerek birbirine tevafuk etmektedir. Kur’an mucizelerinden biri olan bu durum güzel tablolar oluşturmaktadır.” dedi.

Kendisini Kur’an hizmetine adayan Ahmet Hüsrev Efendi’yi yad etmek için 24 Temmuz Pazar günü bir sempozyum düzenleyeceklerini bildiren Yıldız, 14.00-18.00 saatleri arasında Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinliğe herkesi davet etti. Yıldız tüm katılımcılara Ahmet Hüsrev Efendi’nin tevafuklu hattıyla basılan Kur’an-ı Kerim hediye edeceklerini sözlerine ekledi.