Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ilk Türk operası olan 2 perdelik Ali Baba&40 operasını sanatseverler ile buluşturdu. Büyük ilgi gören Ali Baba&40'ın prömiyeri, kapalı gişe izlendi.
Eser, 18 yıl aradan sonra Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelendi. 1991'den bu yana Türkiye'deki tüm operalar tarafından sahnelenmesinin yanı sıra, Almanca, Flamanca ve İngilizce'ye çevrilmesi ve ilk Türk opera eseri olması nedeni ile dünya opera evleri repertuarında da yer alıyor. Eserin librettosunu Tarık Günersel yazarken, bestesi ise Selman Ada tarafından yapılan eserin orkestra yönetmenliğini İbrahim Yazıcı, rejisörlüğünü Melih Öztürk üstlendi. Eserin dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, koreografisini Serbülent Biçer ve Mahmut Akyol, koro şefliğini Orhan Öner Özcan, ışık tasarımını ise Tarı Deniz, rejisör yardımcılığını Müge Tekin, reji asistanlığını Soner Fahlioğulları yaptı. Eserde başlıca rolleri ise, Emrah Sözer, Onur Polat, Hasan Berk, Kıvanç Uğraşbul, Ufuk Kasar, Hulusi Polat, Sevil Erçak, Funda Hayfavi, Volkan Şen, Pınar Olgun Güven, Ayşegül Devrim Serdar, Ayşe Pınar Balay, Neslihan Ulaş, Okan Fidan dönüşümlü olarak paylaşıyor.
Kırk Haramiler'in, içi ganimetlerle dolu gizemli mağarasının sırrını öğrenen Ali Baba ve altınlarla zengin olma hayali kuran, hilekârlığı ile tanınan kardeşi Kasım’ın başından geçen olayları anlatan eser 1 ve 3 Aralık 2015 tarihlerinde yeniden sahnelenecek.
Eseri Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mahmut Halhal, Cemal Yıldızer ile  700 sanatsever izledi. Yaklaşık 2,5 saat süren temsil sonunda salonu dolduran sanatseverler, sanatçıları performanslarından dolayı uzun süre alkışladı. 

FOTOĞRAFLI