Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İstanbul, () - AYŞEGÜL Dinçkök’ün, su altında çektiği fotoğraflarından oluşan sergisi “Derin Tutku Airö sanatseverlerle buluştu. Dinçkök’ün, Endonezya’nın Batı Papua bölgesindeki Raja Ampat ve Güney Sulawesi bölgesinde çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi 31 Aralık'a kadar Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe Binası’nda gezilebilecek.

Ayşegül Dinçkök’ün ikinci sergisi olan “Derin Tutku Airöin açılış kokteyli Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe binasında yapıldı. Kokteyle iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Dinçkök, “Mercan Üçgeniö denilen sualtı dünyasını bu kez soyut bir gözle yorumladığı sergisinde, küresel ısınma, insan kullanımı ve avcılık baskısı yüzünden deniz canlılarının kitlesel olarak yok olmaya mahkûm edildiğini anlatıyor. Sergiye adını veren Air kelimesi, Endonezya dilinde Su anlamına geliyor.

Ayşegül Dinçkök, bu sergisinde de bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, sualtı fotoğraflarından oluşan kitabının satışından elde edilecek geliri, Akdeniz Koruma Derneği’nin Gökova Körfezi’ndeki yerel balıkçıların korucu olarak görev aldığı balıkçılığa kapalı deniz alanlarının korunması amacıyla hayata geçirdiği ‘Denizin Korucuları’ projesine bağışlayacak.