Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Dünya Dans Günü'nde Rus edebiyatının büyük şairi Puşkin'in aynı adlı eserinden bale sahnesine uyarlanan Rus besteci ve müzikolog Boris Asafiev'in Bahçesaray Çeşmesi eserini sahneye taşıyor.
Uzun zamandır prova çalışmaları süren eser, Dünya Dans Günü olan 29 Nisan'da Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde prömiyerle sahnelenecek. 24 yıl önce de aynı sahnede seyirci ile buluşan eserde Kırım Hanı Giray Han, esir alınarak hareme getirilen Maria ve Han'ın gözdesi Zarema üçgenindeki umutsuz aşklar, pişmanlıklar, vicdan azapları ve kıskançlıklar konu ediliyor.
Orkestra Yönetmenliğini E.Burak Şatana'nın yaptığı eserin koreografisini Serbülent Biçer, Özlem Şenormanlılar ve Ender Üçdemir, dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Alev Tol ve ışık tasarımını Tarı Deniz yaptı. Eserde başlıca rolleri, Ender Üçdemir, Irakli Bakhtadze, Büşra Ay, Tutku Barın Tümen, Özlem Şenormanlılar, Meltem Ayar, Niyazi Cingöz, Yusuf Ozan Demirbaş ve Tugay Ak  görev alıyor.

FOTOĞRAFLI