BARTIN Üniversitesi'nde düzenlenen, 'Uluslararası Edebiyat ve Toplum Sempozyumu' başladı.
Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ile Bartın Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen sempozyumun açılışına Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, edebiyat ve toplum kavramları yan yana geldiğinde hep sorunlu bir alandan söz edildiğini, ancak son yıllarda bunun kırıldığını söyledi. Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş da edebiyatın toplumla ilişkisinin sorunlu olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi:
"Toplumu anlatma biçimi, toplumca anlaşılma, itibar görme, toplumu önemseme, toplumca önemsenme, yayılma, yaygınlaşma ve daha onlarca başlık hemen her devirde ‘sanat ve toplum’ söz konusu olarak tartışılmıştır ve bir mesele olarak karşımıza çıkmıştır. Güncelliğini de korumuş ve edebiyatın temel meselesi saydığımız, sempozyumumuzun ana başlığı burada 2 gün boyunca önemli bilim adamları tarafından tartışılacak. Yeni araştırmaları ve taze düşünceleri dinleyeceğiz. İnşallah güzel düşünceler çıkacak. Bu sempozyuma 1 yıldan daha uzun zamandır hazırlanıldı, hazırlatıldı. Bence bundan daha az bir zamanda böyle bilimsel bir şölenin hazırlanması mümkün değildi."
Açılış konuşmalarının ardından sempozyum, Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ın başkanlığını yaptığı açılış oturumu ile başladı. Prof. Dr. Ahmet İnam, 'Öteleyen Edebiyat', Prof. Dr. Turan Koç ise 'Edebiyat ve Hayat' konusunda sunum yaptı. 3 gün sürecek sempozyumda akademisyenler geçmişten günümüze edebiyat ve şiir üzerine sunumlar yapacak.

FOTOĞRAFLI