Zonguldak'ın Beycuma Belediyesi'nce düzenlenen 3'üncü Kuyu Kebabı Festivali başladı.
    Festival, Beycuma Belediyesi hizmet binası önünde meşalenin Belediye Başkanı AK Partili Vural Kundakçıoğlu ile AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar tarafından ateşlenmesiyle başladı. Daha sonra protokol üyeleri ve yaklaşık 100 kişilik vatandaş grubu, Devrek Belediyesi bando takımı eşliğinde belediye binası önünden başlayarak Atatürk Caddesi'ni takiben tören alanına kadar yürüdü.
    Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, kuyu kebabı hakkında davetlilere bilgi verdi. Kundakçıoğlu, bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdikleri festivale katılımlarından ötürü herkese teşekkür etti. Amaçlarının, unutulmaya yüz tutan 150 yıllık kuyu kebabını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Kundakçıoğlu, "Buranın kuyu kebabı meşhurdur. Dışarıdan festivalimize katılanlara kuyu kebabı yedirerek lezzetini tattırmak istiyoruz. Ancak bu festivali düzenlerken, hayvan azlığı nedeniyle et bulmakta sıkıntı çektik. Buna rağmen, festivalimize katılanlara ikramımız olacak. Umarım herkes kuyu kebabından memnun kalır." dedi.
    Konuşmaların ardından, Kozlu Folklor Derneği (KOFDER) çiftetelli oyunuyla davetlileri coşturdu. Devrek Belediyesi bando takımının ise seslendirdiği eserler beğeni topladı. Daha sonra Kent Ormanı'nda, önceden kesilen 15 kuzu eti davetlilere ikram edildi.
    Festival kapsamında yerel sanatçılar Ramazan Çelik, İrfan Kılıç ve Ramazan Aydemir halk konseri verecek. Festival, 25 Temmuz'da sona erecek.