BODRUM'da ve Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda eş zamanlı olarak düzenlenen Bodrum Türk Film Haftası'da (BTFH) Deliormanlı filmi ile gösterimler tamamlandı. Etkinlik, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından bu akşam düzenlenecek ve usta isimlere plaket verileceği ödül töreni ile sona erecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkısıyla Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği ve SİSAY tarafından düzenlenen BTFH'de yönetmenliğini Murat Şeker'in yaptığı Deliormanlı filminin gösterimi ve 25 Kasım'da vizyona girecek Çakallarla Dans 4 filminin tanıtımı yapıldı. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleşen etkinliğin söyleşi bölümüne, yönetmen Murat Şeker, Deliormanlı filminin oyuncuları Sarp Levendoğlu, Çakallarla Dans 4 filmi oyuncusu Didem Balçın ve her iki filmde de rol alan Hakan Bilgin katıldı.
Hakan Bilgin, Deliormanlı filminin çekimleriyle ilgili "Sarp Levendoğlu işini çok ciddiye alan, gerçeğe uygun olması için elinden geleni yapan bir oyuncudur. Bu nedenle Deliormanlı filmi için bir yıl boks eğitimi aldı. Ama çekimler sırasında ağır siklet boks şampiyonu Danny Williams'dan bayağı yumruk yedi" dedi.
Çakallarla Dans ve Deliormanlı filminde de 'Haydarpaşa Garı'nda sahnelerinin olduğunu belirten yönetmen Murat Şeker, "Haydarpaşa Garı gibi değerlerin korunması için biz de emek veriyoruz. Yarın ne olacağı belli değil. Böyle bir değerimiz kalmayabilir bu nedenle filmlerimde tercih ettiği çekim mekanlardan birisidir" dedi.
SİSAY Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, yönetmen Şeker ve söyleşiye katılan oyunculara teşekkür plaketi verdi. BTFH'de Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleştirilen film gösterimi etkinlikleri tamamlanmış oldu. Bodrum etkinlikleri bu akşam yapılacak SİSAY Ödül Töreni ile sona erecek.
Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndaki etkinlikler ise 1 Ekim'de Özcan Deniz'in yönettiği ve Nurgül Yeşilçay ile rol aldığı İkinci Şans film gösterimi ve söyleşisi ile son bulacak.

FOTOĞRAF