BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde, toplumsal cinsiyet kodlarını sorgulayan kadınlara çağrı niteliği taşıyan 'İflah olmaz' adlı sergi, Nazım Hikmet Kültürevi’nde açıldı. Sergide 'iflah olmayı' reddeden 18 kadın sanatçının resim, desen, video, fotoğraf, heykel, enstalasyon, illüstrasyon gibi farklı disiplinlerin bir araya geldiği eserler yer alıyor.
Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey’in de açılışına katıldığı serginin kavramsal tasarımını Arzu Yayıntaş ve Neriman Polat üstlendi. Sergide Yeşim Ağaoğlu, Gizem Aksu, Sena Başöz, Deniz Bilgin, Banu Birecikligil, Fulya Çetin, Canan, Elif Varol Ergen, Nurcan Gündoğan, Gülsün Karamustafa, Ayşegül Özmen, Neriman Polat, Necla Rüzgar, Aydın Teker, Sevil Tunaboylu, Arzu Yayıntaş, Nalan Yırtmaç ve Zulal farklı çalışmalarıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor.
Sergi, kendi hakikatinin peşine düşmüş, 'iflah olmayı' reddeden kadın sanatçıların işlerinden oluşuyor. Sergide; toplumsal cinsiyet kodlarını sorgulayan, kadınlığı her gün tekrar tekrar tanımlayan, özgürlüğüne ve bedenine sahip çıkan, iktidarın baskı ve kısıtlamaları ile sürekli mücadele eden kadınları ele alan çalışmalar yer alıyor. 
20 Mart tarihine kadar izlenime açık kalacak sergide çeşitli atölyeler de düzenlenecek. 13 Şubat Cumartesi saat Nalan Yırtmaç Fanzin Atölyesi ile Sevgililer Günü ve Anneler Günü konuları ele alınacak. 4 Mart Cuma günü de Ahu Antmen söyleşi düzenleyecek. 5 Mart Cumartesi günü Gizem Aksu’nun yürütücülüğünü yaptığı Bedensel Derinleşme Atölyesi’nde de katılımcılar kendi bedenlerinin coğrafyalarında gezintiye çıkacak. 12 Mart Cumartesi günü Gizem Aksu katılımcıları duyulmayanın ve duymanın derinliklerine açılan deneyimle buluşturarak performans sergileyecek. 

FOTOĞRAFLI