Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ÇUKUROVA Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), 32 hafta sürecek yeni sezonu, dünyaca ünlü şef Antonio Pirolli'nin yönetimindeki konserle açacak.
ÇDSO'nun 9 Ekim'de saat 20.00'da Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'nda gerçekleştireceği açılış konserinde, ünlü bandoneon sanatçısı Tolga Salman solist olarak sahne alacak. Ünlü solistler İdil Biret, Gülsin Onay ve Ludmil Angelov'dan, şefler Gürer Aykal, Emin Güven Yaşlıçam ve Emil Tabakov'a dek klasik müziğin çok sayıda önemli ismini sahneye çıkartacak olan ÇDSO, sezonu 19 Mayıs'ta ünlü şarkıcı Yaşar'ın senfoniye uyarlanan popüler şarkılarını seslendireceği 'Kapanış Konseri' ile tamamlayacak.
HACI SABANCI KONSERİ İSTANBUL'DA
Klasik müziğin toplumun her kesimine ulaşması için köylerde verdikleri konserlerle adından söz ettiren ÇDSO, bu yıl da 10 eğitim konseri verip klasik müzik enstrümanlarını yine köy çocuklarına tanıtacak. Çocuk ve Gençlik Korosu'na da sahip olan ÇDSO'nun, geleneksel 'Hacı Sabancı'yı Anma Konseri' ise 28 Kasım'da İstanbul'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak. Sezonun ardından ÇDSO sanatçıları yurt içi ve dışında belirlenen turnelere katılacak.

FOTOĞRAFLI