Orhan SENCER / İSTANBUL, () - DEVLET Tiyatroları, 2017-2018 tiyatro sezonunu 1 Ekim’de açacak.
Devlet Tiyatroları, William Shakespeare’den “Romeo ve Juliet”, John Steinbeck’den “Fareler ve İnsanlar”, Lev Tolstoy’dan “Anna Karenina”, Haldun Taner’den “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”, Turgut Özakman’dan “Bir Şehnaz Oyun” ve Tarık Buğra’dan “Osmancık”ın da aralarında olduğu yerli ve yabancı yaklaşık 160 oyunu 1 Ekim’den itibaren seyircilerle buluşturacak. İlk turda 13’ü yerli 18’i yabancı olmak üzere toplam 31 oyun prömiyer yapacak.
ANKARA’DA 7 YENİ OYUN
Devlet Tiyatrolarının ilk tur repertuarında en fazla yeni oyun Ankara’da sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu 2017-2018 tiyatro sezonuna 7 yeni oyun ile başlayacak. Ankara sahnelerinde seyirciyle buluşacak yeni oyunlar şunlar:
“İkinci Katil”, “Osmancık”, “Şempanzeler”, “Yedi Kocalı Hürmüz”, “Muhteşem Diva”, “İhanet” ve “Anna Karenina”.
İSTANBUL, 5 YENİ OYUNLA SEZONA "MERHABA" DİYECEK
İstanbul Devlet Tiyatrosu yeni sezonda 5 yeni oyunla perde açacak. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’in daveti üzerine İstanbul’a gelen Makedonya Ulusal Tiyatrosu Genel Müdürü Dejan Projkovski de William Shakespeare’in “Romeo ve Juliet” adlı oyununu 10 Ekim’de sahneye taşıyacak. Ray Cooney’in yazdığı ve Haldun Dormen’in sahneye koyacağı “Karmakarışık”ın yanı sıra  “Bayrak”, “Günün Çorbası” ve “Avrupa” da İstanbul seyircisiyle buluşacak yeni oyunlar arasında bulunuyor.
YURTTA DA YENİ OYUNLAR SAHNELENECEK
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’in yönettiği “Öfkeyle Bak Geriye” ve “Sandalım Kıyıya Bağlı” adlı oyunların İzmir’de prömiyerini yapacak olan Devlet Tiyatroları, Bursa’da “Köprüdeki Adam”ı, “Antrikot”u ve “Puntila Ağa ve Uşağı Matti”yi, Adana’da “Fareler ve İnsanlar”ı, Diyarbakır’da “İki Bavul Dolusu”nu, “Savaş Alanı Gibi Kadın”ı ve “Bir Şehnaz Oyun”u, Konya’da “Elmadaki Barış”ı ve “Bit Yeniği”ni, Erzurum’da “Pinokyo”yu ve “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”nı, Van’da “Nikah Kağıdı”nı ve “Zambak Limanı”nı, Sivas’ta “Leyla ile Mecnun”u, Antalya’da “Deli Dumrul”u ve “Riviera”yı ve Trabzon’da “Leblebici Horhor”u seyirciyle buluşturacak.
BİLET FİYATLARINDA DEĞİŞİKLİK
2 Ocak 2010 tarihinden itibaren bugüne kadar oyunların bilet fiyatlarında artış yapmayan Devlet Tiyatroları, yeni sezonla birlikte temsil edilecek büyük oyunları, müzikal oyunlar ve çocuk oyunlarının bilet fiyatlarını yeniden belirledi. 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak bilet fiyatları şu şekilde:
Büyük oyunlarında, (Ankara, İstanbul ve İzmir) tam 15 lira, indirimli 9 lira.
Müzikal oyunlarda, (Ankara, İstanbul ve İzmir) tam 22.50 lira, indirimli 13.50 lira.
Çocuk oyunlarında, (Ankara, İstanbul ve İzmir) her yer 6 lira.
Büyük oyunlarında, (Bursa, Adana ve Antalya) tam 12 lira, indirimli 7.50 lira.
Müzikal oyunlarda, (Bursa, Adana ve Antalya) tam 18 lira, indirimli 12 lira.
Çocuk oyunlarında, (Bursa, Adana ve Antalya) her yer 4.50 lira.
Büyük oyunlarında (Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Samsun, Çorum, Zonguldak, Kahramanmaraş, Denizli ve Ordu) tam 7.50 lira, indirimli 4.50 lira.
Müzikal oyunlarda (Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Samsun, Çorum, Zonguldak, Kahramanmaraş, Denizli ve Ordu) tam 12 lira, indirimli 7 lira.
Çocuk oyunlarında (Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Samsun, Çorum, Zonguldak, Kahramanmaraş, Denizli ve Ordu) her yer 3 lira.

(FOTOĞRAF)