ULUSLARARASI Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Kongresi ve Uluslararası Fotoğraf Şöleni kapsamında Türkiye'de bulunan 41 ülkeden 300'e yakın fotoğraf sanatçısı, Tuz Gölü'nde çekim yaptı.
Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nevşehir Valiliği, Ürgüp ve Göreme belediyelerinin de destek verdiği organizasyon kapsamında, Tuz Gölü'nde farklı açılardan çekim yapan fotoğrafçılar, göl hakkında yetkililerden bilgi aldı. 1-7 Eylül tarihleri arasında Ankara'dan başlayıp, Kapadokya'da son bulacak
32. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Kongresi kapsamında Türkiye'ye gelen fotoğraf sanatçıları, Anıtkabiri, Ankara Kalesi'ni, Hamamönü'nü, Hacıbayram, Ankara Medeniyetleri Müzesi'ni gezdi. Akşam Kuzey Yıldızı'nı da gezen Fotoğraf Sanatçıları, burada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in konuğu oldu.
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkanı Sami Türkay, 2 yılda bir farklı ülkede olan kongrenin amacının, ülkenin tanıtımı açısından önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Ziyarette, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat da hazır bulundu. 6 otobüsle gelen fotoğraf sanatçıları, Tuz Gölü'nde fotoğraflar çektikten sonra Kapadokya'ya gitti. Kongrenin 7 Eylül Pazar günü Kapadokya'da son bulacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI