Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da düzenlenen 9'uncu Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali, 'Dünyanın tüm renkleri Bodrum'da buluşuyor' sloganıyla başladı. Festivalde Türkiye ile birlikte 14 ülkeden 1000'e yakın dansçı 3 gün boyunca dans gösterileri sahneleyecek.
Bodrum Belediyesi ve Sunu Event Organizasyon işbirliğinde Bodrum'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali, Müskebi Otel'de düzenlenen 'Hoşgeldin Kokteyli' ile başladı. Yöresel kıyafetleriyle kokteyle katılan dansçılara Bodrum hatırası olarak Bodrum lokumu, kolonyası ve Bodrum mandalina gazozu hediye edildi. Kokteyl sonrası dansçılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
Festivale Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Cezayir, Güney Kore, Kenya, Çin, Moğolistan, Ukrayna, Kırım, Rusya, Gürcistan, Küba ve Türkiye'den halk dansları toplulukları katıldı. Festivalde Türkiye'yi Bursa Rumeliler Halk Oyunları Derneği Gençlik Spor Kulübü, Artvin Arhavi Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Aydın Armelit Gençlik Spor Kulübü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Ortakent Gençlik Spor Kulübü temsil edecek ve Türkiye'deki kültür mozaiğinden çeşitler sahneleyecek.
Dün akşam saatlerinde kokteylde buluşan dansçılar, bugün sabah saatlerinde ise Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'u ziyaret etti. Ülkelerini tanıtan küçük hediyeler getiren dansçılar, hediyelerini verdi. Başkan Kocadon, festival gruplarını 9 yıldır Bodrum'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, "Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında çeşitli ülkelerin kültürel özelliklerini tanıyoruz. Onların danslarını görüyoruz. Dünyadaki çeşitli kültürleri Bodrum'da görmekten dolayı çok mutluyuz. 13 farklı ülkenin kültürünü tanırken, onlar da bizleri tanıyabilecek" dedi.
Festivale katılan ülkeler 2 grup halinde çeşitli yerlerde dans gösterileri sahneleyecek. Bugün akşam Ortakent ve Turgutreis Mahallelerinde dans gösterileri sahnelenecek. Festival Galası 11 Eylül'de saat 18.00'de Neyzen Tevfik Caddesi'nde düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşün ardından saat 20.30'da Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde tüm ülkelerin katılımıyla gala gösterisi gerçekleşecek. Festivale katılan ülkelerin 12 Eylül'de Mumcular ve Gündoğan Mahallelerinde gösterilerini sahnelemesiyle festival sona erecek.

FOTOĞRAFLI