KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi’nde, '17'inci Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' etkinlikleri kapsamında, 'En iyi restore edilen ev' plaketi Akbulut Konak'a törenle çakıldı.
Gümüş Mahallesi’nde 3 yıl önce restorasyonuna başlanan ve 2.5 yılda tamamlanan İmam Akbulut’a ait 250 yıllık tarihi Akbulut Konak, festival etkinlikleri kapsamında en iyi restore edilen ev seçildi. Konak önündeki plaket çakma törenine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Vali Mehmet Aktaş, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da katıldı. Ceylan, festivalin ana temasının 'Kültürel miras ve korumacılık' olduğuna işaret ederek şöyle dedi:
"Safranbolu, korumacılığın başkenti unvanına sahip olan bir kentimiz. O açıdan ülkemizde korumacılık anlamında öncülük eden şehirlerden bir tanesi. Bu festival korumacılık anlamında, kültürel mirasın korunması, kollanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından da önemli aktivitelere sahip olsun istedik. Onlardan bir tanesi de yapılan restorasyonların kalitesinin artırılması, iyi restorasyon örneklerini teşvik etmek maksadıyla 17 yıl önceki festivalde de vardı, o 17 yıldır geleneksel olarak devam ediyor. Bu şekilde konaklarımızın, evlerimizin, tarihi mirasımızın daha sağlıklı bir şekilde korunup, kollanması, restore edilmesi, gelecek kuşaklara aktarılmasını amaç edinmektedir."
Konuşmaların ardından Mehmet Ceylan ve beraberindekiler, 'En iyi restore edilen ev' plaketini tarihi konağın duvarına çarptı.

FOTOĞRAFLI