Yarı final gecesinde yarışan 19 ülke arasında Türkiye finale çıkan 10 ülke arasında kendine yer bulmadı ve elendi. Sonuçların açıklanmasının hemen ardından, ünlü sosyal paylaşım ağı Twitter'da, Eurovision gecenin en çok konuşulan olayı haline geldi. İşte birbirinden ilginç yorumlar;

Türkiye, bu yılki Eurovision heyecanını Yüksek Sadakat ile yaşayacaktı ama olmadı.


Grup, Almanya'nın Düsseldorf kentindeki ilk yarı final gecesinde "Live It Up" (Hayatını Yaşa) ile sahne aldı ancak bu gece yarışan ülkelerden gelen SMS'ler sonucunda final bileti alamadı.

Böylece, 19 ülke arasında 5. sırada şarkısını seslendiren Yüksek Sadakat elenmiş oldu.

Finale kalan ülkeler

Sırbistan
Litvanya
Yunanistan
Azerbaycan
Gürcistan
İsviçre
Macaristan
Finlandiya
Rusya
İzlanda

TELEFONU ŞAK DİYE KAPATTI!

Yarı final için yapılan oylamanın sonuçlarını yayıncı kuruluş TRT'nin ekranlarında değerlendiren Bülent Özveren, kimlerin oy vermediğini tahmin ettiğini söylerken uzun bir aradan sonra Türkiye'nin yarışmaya katılamacağını sonucun bu açıdan büyük üzüntü verdiğini söyledi. Özveren bu cümlelerin ardından üzüntülü biçimde telefonu kapatırken, kapatma sesiyle birlikte telefon sinyali ekrana yansıdı.

TWİTTER'DE TRT VE YÜKSEK SADAKAT'E ÖFKE YAĞDI

Oylamanın sonuçları sosyal paylaşım ağı Twitter'da da büyük yankı uyandırdı. İşte yarışmayla ilgili söylenenler;

- Gençler sakin olun puanlamayı ösym yapmış, 420 puuanla biz kazanmışız eurovision'u.

- Türkiye Eurovision'da elenmiş.300 bin dolara bu kadar.Demek ki doğru secim ve strateji yok. Live it up gel bakalım give it up.

- Yüksek Rezalet grubu elenmiş mi eurovizyondan...peh...millet 90-60-90 mismini kızlarla çıkmış bizimkiler kellerle olacağı bu!

- Eurovision seyredenlerin Türklerin sabah akşam Rock müzik dinlediğini sanma durumları buzdağına çarpan bu kardeşlerle sona ermiştir.

- Sibel Tüzün "BİLE" finale kalmıştı. 2011 #eurovision tam bi rezalet. Hep bu TRTnin saçma sapan seçimleri yüzünden. Müstahak bize.

-Eurovision Eurovision dediniz aylardır Yüksek Sadakat Yüksek Sadakat Dediniz Bu Muydu Finale Bile Çıkamadılar.. Ne iş TRT..

- Yuksek Sadakat Beyoglu'nda bar dolduramaz be, Eurovision neyine...

- Diğer ülkelerin trendinglerine baktım da bu eurovision saçmalığını bitarafına takan bi tek biz varız

- Eurovision gecesi klişelere düşmekten kurtulduk milletçe, hayırlı uğurlu olsun.(Şarkıyı sevmeyen not:Püskevit remix'i çok daha iyi şarkıdan)

- Eurovision'da hakkımızı yiyerek yükselen dış itibarımızı sabote etmeye çalışan Ergenekon'un batı uzantılarını da buradan kınıyorum bu arada.