MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 11'inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bu yıl 9'uncu Gümüşlük Festival Akademisi çalışmalarını sürdürdü. Akademiye devam eden 9 genç yetenek, festivalin Gümüşlük sahilindeki merkezinde bulunan 'Earthbag Mini Hall'de konser vererek ustalıklarını sergiledi.
Bu yıl ilki Piyanist Elif Şahin tarafından 14-21 Temmuz tarihleri arasında verilen piyano ustalık sınıfı kursları, ikinci dönem kurslarla devam ediyor. 22 Temmuz'da başlayan Kemal Gekic, Ilya Itin, Gülsin Onay ve Jean-Bernard Pommier'ın eğitmenliğinde gerçekleştirilen piyano masterclassı 6 Ağustos'ta son buldu. Yaşları 13- 45 arasında değişen öğrenciler, verdikleri konserde, W.A Mozart, B. Gelalian, F. Mendelssohn, P.I. Tchaikovsky, S. Rachmaninoff, M. Ravel, A. Scriabin ve F. Liszt'den eserler seslendirdi. Festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay, öğrencileri çok başarılı bulduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Öğrencilerimizin hepsinin geleceği çok parlak, çok güzel bir nesil yetişiyor, onların yetişmesinde bir katkımızın olması bizi sevindiriyor. Aslında çok şanslılar, çünkü festivale konser vermek için gelen dünyaca ünlü ustalardan ders alma şansını yakalıyorlar. Bazı öğrencilerimizi önceki yıllardan da tanıyoruz, gelişmelerini, ustalaşmalarını izlemek bize keyif ve gurur veriyor."
YOĞUN REPERTUAR
Earthbag Mini Hall'deki konserde 8 Türk ile 1 Ürdünlü öğrenci sahneye geldi. İlk olarak sahneye çıkan Yaşar Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki Ege Demir, W.A Mozart'dan 'Sonata No:8 K 310, I. Bölüm: Allegro Maestoso' adlı eseri seslendirdi. Ardından masterclassa Ürdün'den katılan 45 yaşındaki Zina Asfour, B. Gelalian'dan 'Sonata 1 st mvt' adlı esere yer verdi. Daha sonra 16 yaşındaki Bilkent Adnan Saygun Müzik İlköğretim Okulu öğrencisi Görkem Cenk Barçın sahnede yerini aldı. Genç yetenek konserde J. Haydn'ın 'Sonata in C Major' başlıklı eserini seslendirdi.
Diğer öğrencilerin de sahneye gelmesi ardından gecenin finalinde dinleyenlere seslenen Mersin Çukurova Üniversitesi öğrencisi 17 yaşındaki Ufuk Mete Şahin ise, F. Liszt'den 'Valle d'Obermann' adlı eserle programı sonlandırdı. Festivalde bir sonraki konser Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda 8 Ağustos Cuma akşamı verilecek. Gecede Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean-Bernard Pommier çifti sahneye çıkacak.
KONSER PROGRAMI
-8 Ağustos Jean-Bernard Pommier ve Olga Martinova (Fransa), Piyano ve Keman
-10 Ağustos Çimen Seymen, Soprano ve Mirella Gardelli, Piyano
-12 Ağustos Trio Milhaud (Fransa, Türkiye)
-15 Ağustos Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano, Erkin Onay, Keman, Dorukhan Doruk, Çello

FOTOĞRAFLI