YOZGAT'ın Kadışehri ilçesinde, kadınların eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri için kullanılacak Şehr-i Kadın Konağı'nın yapımı devam ediyor. İlçede çocuklar için de park ve oyun alanı yapılıyor.
Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, Kaymakamlık ile birlikte hazırladıkları 'Şehr-i Kadın Konağı' projesinin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından kabul edilip, desteklendiğini belirtti. Karadavut, İller Bankası tarafından desteklenen Park ve Çocuk Oyun Alanı projesiyle birlikte, ilçede yaşayan kadın ve çocukların birlikte mutlu olabilecekleri alanlara kavuşturulmuş olacağını kaydetti. Projenin 600 bin liraya mal olacağını ifade eden Karadavut, "630 metrekare kapalı alana sahip Şehr-i Kadın Konağı projesi ile Kadışehri ilçesinde yaşayan kadınların eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri için gerekli ortam sağlanmış olacaktır. Şehr-i Kadın Konağı, içerisinde eğitim salonları, kafeterya, spor salonu, bilgisayarlı kütüphane, çocuk oyun odası, mescit ve anne-bebek odası gibi bölümler bulunmaktadır. Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz".
Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, ilçenin önemli eksiklerinden birisi olan park ve çocuk oyun alanı eksiğinin de giderilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Yapımına başlanan park içerisinde çocuk oyun grubu, kamelyalar, banklar ve yürüyüş yolu bulunacak" dedi.

(FOTOĞRAFLI)