BURDUR'un Bucak İlçesi'nde yazar Ömer Özdamar, kitap okuma alışkanlığını arttırmak için vatandaşlara kitaplarını imzalayarak dağıtıyor.
'Normal Ötesi Aşk 1' ve 'Normal Ötesi Aşk 2' adlı kitapların yazarı Ömer Özdamar, kitaplarını tanıtmak amacıyla sokak sokak dolaşıyor. Özdamar, vatandaşlara imzaladığı kitaplarını veriyor. Bu yolla kitaplarının tanıtımını yapan yazar Özdamar, toplumda kitap okuma alışkanlığını geliştirmeyi hedefliyor. 'Normal Ötesi Aşk 1 ve 2' kitaplarının ilk baskılarının 1000'er adet olduğunu kaydeden Özdamar, kitap okuma alışkanlığında ciddi boyutta düşüş yaşandığını söyledi.
İNTERNET OKUMA ALIŞKANLIĞINI YOK ETTİ
Kitap okuma oranının düşmesinin temelinde, teknolojiye bağlı internet kullanımının etkin rol oynadığını vurgulayan Özdamar, "Geçmişte hem yazar sayısı hem de basılan kitap oranı fazlaydı. Bir eve haftada ancak 1 kitap girerdi. Ev halkı okumak için sıra beklerdi. Kütüphaneler daha aktif kullanılıyordu. Televizyon ve internet kitap okuma alışkanlığını yok etti" dedi. Özdamar, kitap okuma alışkanlığını canlandırmak için kitaplarını imzalayarak dağıttığını söyledi. (FOTOĞRAFLI)