KOSOVA'da Türk dili ve kültürünün yaşatılmasında önemli rol oynayan Kısa Devre Tiyatro Topluluğu, perdelerini 'Tom, Dick ve Hary' adlı tiyatro oyunla açtı.
Kosova'daki Türk tiyatro tarihinde ilk kez Türkçe ve Arnavutça diyalogların yer aldığı oyunda İngiltere'ye sığınan Kosovalı kaçak bir ailenin traji komik olayları anlatıldı. Ray Conny ve Michale Conny'nin kaleme aldığı oyunda, İngiltere'de evlat edinmek isteyen bir ailenin teftiş memurunu bekledikleri sırada olanlar ve bu gelişmelerin ortasında kalan Kosovalı kaçak göçmenlerin komik hikayesi anlatılıyor. Prizren Kültü Evi Salonu'nda galası yapılan oyuna; Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükeçisi Songül Ozan, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekilleri Fikrim Damka ve Müferra Şinik yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı. Prizren'de 3 akşam sahnelenecek oyunun Priştine yanı sıra Türkiye'de de canlandırılması bekleniyor.
Genç yönetmen Erkin Halçe yönetmenliğinde sahnelenen oyunda Kısa Devre Tiyatro Topluluğu oyuncularının performansı büyük alkış aldı. İki perdeden oluşan oyunun sonunda karakterlere can veren Erkin Halçe, Tuncay Laloş, Ebru Renda, Hüsein Minc, Ceyna Dırvar, Zani Arapi, Ramiz Laç, Abdullah Papiç ve Deniz Dadale uzun süre ayakta alkışlandı.
 

FOTOĞRAFLI