MALTEPE Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İç Mimarlık Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencisi Berk Arıl, İtalya’da Como Kültür Departmanı tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri olan A’ Design Award Tasarım Yarışması’nda, Yapı Malzemeleri kategorisinde iki ödül aldı​

Yarışmaya 97 ayrı tasarım disiplininde 98 ülkeden 18 bin proje katılırken, Berk Arıl Yapı Malzemeleri kategorisinde “Silver”, Banyo Mobilyaları ve Sağlık Gereçleri kategorisinde de “Bronze” olmak üzere iki ödülün sahibi oldu. 

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, yaptığı açıklamada, Berk Arıl'ın başarısından dolayı gurur duyduklarını belirterek, “Öğrencimizin A’ Design Award Tasarım Yarışması'nda ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil etmesi ve iki ödül kazanması bizleri gururlandırmıştır. Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum ve ülkemize daha nice başarılar getireceğinden hiç kuşku duymayarak eğitim ve mezuniyeti sonrasındaki kariyer hayatında sağlıklı, başarılı yıllar diliyorum” dedi.

(FOTOĞRAF)