SADECE mikroskopla görülebilen eserler oluşturmasıyla tanınan mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, Türkiye’de ikinci sergisini Trabzon’da açtı. Sergi, Forum AVM'de sanatseverlerle buluştu.
Trabzon Forum AVM'de açılan sergiye Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Emniyet Müdürü Murat Köksal ile çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Öz, kültür, sanat ve el emeğinin önemine değinerek usta sanatçı Syadristy'i tebrik etti. Açılışın ardından sergiyi ziyaret eden ve mikroskop camından eserlere bakan katılımcı ve sanatseverler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Ukraynalı sanatçı Syadristy'nin açtığı mikro minyatür sergisinde, iğne deliğinin içindeki deve kervanından, sivrisineğin iğnesinin ucundaki 6.5 milimetre çapındaki şemsiyeli kız minyatürüne, yarım haşhaş tohumu içinde kırlangıçlar ve yuvalar ile 203 detaydan oluşan 1.8 milimetre çapındaki yel değirmenine kadar birbirinden ilginç eserler yer alıyor.
Her biri Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmiş eserlerinden oluşan Mikrominyatür sergisi, 2 Ağustos'a kadar sanatseverle buluşacak.

FOTOĞRAFLI