Mustafa ERCAN / MERSİN, () - MERSİN Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü (MDOB), 2014-2015 sezonu açılışını muhteşem bir konserle gerçekleştirdi.
MDOB sezon açılış konseri, Mersin Marina Amfi Tiyatrosu'nda düzenlendi. Konsere CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki konserde, G. Bizet, G. Rossini, G. Verdi, G. Donizetti, W.A. Mozart, C. Gounod, J. Offenbach, F. Lehar, N.C. Antel, Selman Ada, R. Falvo, A. Lara ve A. Borodin'in eserlerini MDOB'un solist sanatçıları Bülent Bezdüz, Hakan Bölükbaşı, Işıl Azaz, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Funda Hayfavi, Hasan Berk, Gülden Vurandemir, Emrah Gedik ve Baran Taner, sevilen opera eserlerine ait aryalardan oluşan repertuvar seslendirildi. 
Yaklaşık 2 saat süren konser sonrasında solist sanatçılar hep birlikte sanatseverleri selamlarken uzun süre alkış aldı.
Bu arada MDOB, Şef Bujor Hoinic yönetiminde 20 Eylül'de Cumartesi günü Marina Amfi Tiyatrosa ikinci bir konser verecek. Hoinic'in kendi eserinin yanı sıra türkülerden oluşan 'Anadolu Rapsodisi' konserinde Mehmet Yılmaz, Nihan Evren ve Bengi İspir Özdülger ve Onur Polat solist olarak sahne alacak.
FOTOĞRAFLI