ESKİŞEHİR'de düzenlenen 'Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması' etkinliğinde yazar Arif Keskiner ve Melih Güneş'e 'Nazım Hikmet Araştırma Ödülü' verildi.
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçeleştirilen '6'ncı Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması' etkinliği sona erdi. Etkinliğin son gününde 'Nazım'ın Evinde Vera'nın Sofrasında' kitabını birlikte hazırlayan yazar Arif Keskiner ve Melih Güneş'e 'Nazım Hikmet Araştırma Ödülü' verildi. Keskiner ve Güneş ödüllerini Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın onur konuğu olan şair Ahmet Telli'den aldı.
Arif Keskiner ile M.Melih Güneş'in birlikte hazırladıkları 'Nazım'ın Evinde Vera'nın Sofrasında' adlı kitap, Nazım Hikmet'in Moskova'daki evini ziyaret edip eşi Vera Tulyakova Hikmet tarafından ağırlanan konukların yıllar sonra kaleme aldığı anılardan oluşuyor.
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen şiir buluşmaları etkiniğinde her yıl Nazım Hikmet'in şiiri üzerine yapılan edebi araştırmalara ödül veriliyordu. Bu yılki ödüle Arif Keskiner ile elih Güneş layık görüldü.

FOTOĞRAFLI