BODRUM'daki 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen Kumda Gitar konserlerine Erkan Oğur ve Cenk Erdoğan konuk oldu.
Bridgestone ana sponsorluğunda düzenlenen Kumda Gitar Konserleri, Gümüşlük sahilinde her akşam gün batımında başlayıp birbirinden değerli gitaristi kumların üstündeki sahnede izleyici ile buluşturuyor. Erkan Oğur ve Cenk Erdoğan, dün akşam sevenlerinin karşısına çıktı. İkili Anadolu'nun anonim türkülerinin bulunduğu geniş bir repertuarla izleyicinin karşısına çıktı. Yaklaşık 300 müzikseverin izlediği konserde iki saat sahnede kalan Oğur ve Erdoğan ikilisi, perdesiz gitar, klasik gitar ve cura ile müzik ziyafeti yaşattı. İkiliye eşlik eden Polonyalı gitarist Marek Pasieczny'i de aralarına alan ikili sahnede unutulmaz bir performans sergiledi. Tamamen faklı bir ekolden gelen Polonyalı gitaristin Türk ikilinin performansına gösterdiği uyum ise alkış aldı. Konser öncesinde izleyicilere hitap eden Erkan Oğur, "Gümüşlük'te olmak farklı bir duygu; bizim için bir tür terapi burası. Burada evde çalar gibi çalacağız, isteyen bize katılabilir" dedi.
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Kumda Gitar Konserlerine konuk olan gitaristler, 26 Temmuz Salı akşamı, saat 21.15'te Kumda Gitar Final Konserinde, festivalin ana sahnesi Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda bir araya gelecek. Konserde Güney Afrikalı Derek Girepper, Ayşegül Koca, Cenk Erdoğan ve Polonyalı Marek Pasieczny yer alacak.

FOTOĞRAFLI