Muhammet KAÇAR/RİZE, () - RİZE Valiliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen, ‘Rize’de Doğa ve Manzara' konulu ulusal fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı.
Basın toplantısında yarışmayla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu aracılığıyla Aralık ayında başlatılan ve Rize’nin dağları, gölleri, akarsuları, yaban hayvanları, bitkileri ile doğal güzelliklerini içeren ‘Rize’de Doğa ve Manzara' konulu ulusal fotoğraf yarışmasına, 596 katılımcının 2004 fotoğraf ile başvurduğunu hatırlattı.
Yarışmadaki amacın kentin değerlerini ön plana çıkarmak olduğunu ifade eden Vali Bektaş, “Bu şehirde gezilecek çok yer, görülecek birbirinden eşsiz manzara, fotoğraflanacak çok sayıda güzellik var. Yarışmacı kardeşlerimiz emek sarf ederek ortaya çok güzel fotoğraflar çıkarmışlar. Emeklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu yarışma ilk fotoğraf yarışmasıydı. Fotoğraf yarışmasına gösterilen bu ilgiden dolayı başta sanatçılarımız olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Fotoğraf bir serüven, devam edecek. Önümüzdeki yıllarda da aynı güzel çalışmaların gelmesini dilerim'' dedi.
Fotoğraf yarışmasında Çamlıhemşin Çat Köprüsü fotoğrafı ile Murat Topal birinci, Çamlıhemşin Zil Kale fotoğrafı ile Ali Mermertaş ikinci ve Çamlıhemşin Pokut Yaylası fotoğraf ile Esengül Yavuz üçüncü oldu. Dereceye girenlere para ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI