Mehmet İNAN/ BURSA, () - BURSA'nın merkez Osmangazi Belediyesi, Zeki Müren'i, ölümünün 19. yılında da unutmadı. 'Sanat Güneşi' için sahne alan Emel Sayın ve Ahmet Özhan, seslendirdikleri şarkılarla Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Özel gece, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos (AKKM) Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirildi. 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in şarkılarla anıldığı gece, Ahmet Özhan'la başladı. Zeki Mürenlerin, Müzeyyen Senarların Bursa'dan çıkmasının bir sebebinin olduğunu belirten Özhan, "Bursa Türk musikisini gönlü ile, coğrafyasıyla, tabiatıyla, davranış biçimleriyle üreten bir kentimizdir." dedi.
ZEKİ BEY BAŞTAN AŞAĞI BİR SANATTIR
Zeki Mürenin vefatının üzerinde 19 yıl geçtiğini hatırlatan Ahmet Özhan, "Rüya gibi uçan yıllar... 19 yıl geçmiş Rahmetli Zeki Bey'in şimdi melodileriyle yaşadığı boyuta geçişi. dün gibi, rüya gibi. Allah Rahmet eylesin. Fakat Müsikimizin bugünlere ve Zeki Bey'le son derece popüler dönemler yaşamasının hikmeti Zeki Bey'in meseleye olan yakınlığı, vukufu, sevgisi, saygısı yani sahnesine saygısı, dinleyicisine saygısı ve kendisinin musikiyi çok iyi bilmesi ve çok iyi icra etmesinden geçiyor. Eğer dünlerde yazılmış eserlerimiz bugünlere kadar geldiyse, Zeki Bey'in burada çok büyük bir payı vardır. Yani birşeyin taşıyıcılığını yapmak, icracılığını yapabilmek de çok çok önemlidir. O sanat kadar önemlidir, Zeki Bey bir sanattır baştan aşağı" diye konuştu.
Özhan konuşmasının ardından 'Rüya gibi Uçan Yıllar', 'Duman duman tütüyorum' gibi birbirinden eşsiz şarkıları seslendirdi.
NOSTALJİ RÜZGARI
Programının ikinci bölümünde ise ünlü sanatçı Emel Sayın, alkış eşliğinde sahneye çıkarak Ahmet Özhan ile muhteşem bir düet yaptı. Özhan ile 'Şimdi uzaklardasın', 'Bir tatlı tebessüm' gibi Zeki Müren'in unutulmaz şarkılarını seslendirdi. Daha sonra sevilen ve kendisiyle özdeşleşen parçaları seslendiren Sayın, sahne performansıyla dinleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. İki saati aşkı programı süresince, 'Mavi Boncuk', 'Feride', 'Çile Bülbülüm' gibi dillerden düşmeyen eserleri seslendiren Emel Sayın, nostalji rüzgarı estirdi.

FOTOĞRAFLI