SANATÇI Yusuf Aygören'in yumurtadan yaptığı eserlerinin yer aldığı 'Yumurtadan sanata' adlı sergi Bursa’da açıldı.
Zafer Plaza’da Hastavuk A.Ş. sponsorluğunda gerçekleştirilen serginin açılışına Nilüfer Belediyesi meclis üyesi Rahşan Duygu Tursun, HasTavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer katıldı.
Yusuf Aygören tarafından hazırlanan yumurta oyma eserleri Türkiye sergi projeleri kapsamında 26 Ekim tarihine kadar Zafer Plaza AVM ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. İçi boşaltılmış yumurtanın özel matkap ve hassas delici aletler kullanılarak farklı bir eser haline getirildiği yumurta oyma sanatı, güzel sanatlar dalında, ince işçilik gerektiren hassas sanatlardan biri olarak kabul ediliyor. Birçok sanat eleştirmeni yumurta oyma sanatını güzel sanatlar kategorilerinde 'sanatın en kırılgan hali' olarak nitelendiriyor.
MİKRON KALINLIĞINDA
Sergilerin gerçekleştirildiği şehirlerde ziyaretçileri tarafından özel bir ilgi gören ve bu zamana kadar yaklaşık 50 bin kişi tarafından ziyaret edilen Yumurtadan Sanata sergileri ziyaretçilerini hayrete düşürmeye devam ediyor. Yapısal olarak mikron kalınlığında olan tavuk yumurtası kabuğunun üzerinde yapılan oyma işlemleri ise ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor. Bursa’daki ilgiden memnun olduğunu dile getiren Aygören, yumurta sanatıyla 10 yıl önce Çin’de tanıştığını aktardı.

FOTOĞRAFLI